Ny aftale giver Gigabit adgang til GlobalConnects fibernet
PrivatErhverv

Ny aftale giver Gigabit adgang til GlobalConnects fibernet

Gigabit og Onefiber by GlobalConnect har underskrevet en bredbåndsaftale, der betyder, at den hastigt voksende internetudbyder fremover kan tilbyde sine kunder hurtigt og stabilt fiberbredbånd på Onefiber by GlobalConnects fibernet.

Den ambitiøse internetudbyder Gigabit har sikret sig adgang til at kunne levere højhastighedsbredbånd til danskere på tværs af hele landet. Gigabit har netop indgået en aftale, der kobler dem på Onefiber by GlobalConnects fibernet, hvilket skal være med til at sætte skub i den vækstplan, internetleverandøren for nylig har sat i gang.

”Vi har indgået en aftale, der giver os adgang til højhastighedsbredbånd via fiber gennem Onefibers nyudrullede fibernet på tværs af Danmark. Det er vigtigt for os, at kunderne har friheden til at vælge deres egne digitale indholds- og streamingtjenester, og at vi til hver en tid kan tilbyde kunderne de bedst mulige forbindelser tilpasset til deres behov,” siger Claus Østergaard Olsen, administrerende direktør i Gigabit.

Bedre udnyttelse af fiberinfrastruktur
I GlobalConnect er man glade for at føje Gigabit til porteføljen af tjenesteudbydere. Større valgfrihed på fibernettet øger motivationen for, at private borgere kobler sig på de lynhurtige internetløsninger fra Onefiber by GlobalConnect, og aftalen er dermed med til at understøtte GlobalConnects ambitioner om at levere fibernet til danske husstande.

”Vi bygger et fibernet, der er født til at give adgang for mange tjenesteudbydere, og aftalen med Gigabit er et vigtigt skridt på denne rejse. I løbet af det næste år vil Onefiber kunne byde endnu flere tjenesteudbydere velkommen til glæde for kunderne, og vi er særligt glade for at kunne tilbyde vores fibernet til Gigabits kvalitetsbevidste kunder” siger Peter Bredgaard, som er Head of BtC Denmark i Onefiber by GlobalConnect.

Forventningen er, at Gigabit kan byde sine bredbåndskunder velkommen på Onefibers lynhurtige og stabile fibernet i løbet af første kvartal 2021.

Fokus på fiber til private
GlobalConnect, der har mere end 28.000 erhvervskunder i Danmark, har med etableringen af brandet Onefiber bevæget sig ind på markedet for privatkunder i Danmark, lige som koncernen tidligere har gjort det i Sverige og Norge, hvor flere end 300.000 husstande er på nettet via GlobalConnects fibernet.

Om Onefiber by GlobalConnect
Onefiber by GlobalConnect er optaget af, at alle borgere i Danmark skal have adgang til lynhurtigt internet og leverer derfor fiberbaserede internetløsninger til blandt andet områder, som andre fiberleverandører ikke har fokus på. Onefiber er en del af GlobalConnect, der er et førende teknologi- og datakommunikationsselskab i Nordeuropa. Koncernen leverer helhedsløsninger fra fiber til sky baseret på egen infrastruktur, der består af 74.500 km fibernetværk og 22 datacentre med i alt 27.000 kvadratmeter i Danmark, Norge, Sverige og det nordlige Tyskland. GlobalConnect har 28.000 erhvervskunder og leverer også højhastigheds fibernetværk til 302.000 privatkunder i Sverige og Norge under navnene IP-Only og Homenet. GlobalConnect har mere end 1.700 medarbejdere og en samlet omsætning på EUR 547 millioner i 2019.

Om Gigabit
Gigabit er det attraktive alternativ de dominerende aktører på markedet af internetudbydere – baseret på fibernet. Hos Gigabit tilbyder vi forbrugerne højhastigheds internet enten på vores eget net eller via samarbejdspartnere, på attraktive vilkår og med en nærværende kundeoplevelse. Gigabit etablerer samtidig også fibernet i udkantsområder og oversete byer, og hjælper derigennem danske forbrugere med at blive digitalt ligestillet. Gigabit har i dag tusindvis af kunder på eget fibernet, og virksomheden har rundet 110 medarbejdere – der hver dag arbejder for at udbygge fibernet rundt omkring i Storkøbenhavn og Nordsjælland.

2023-09-12