Hvordan installeres fibernet? | Inspiration | GlobalConnect
PrivatErhverv

Hvordan installeres fibernet?

Drømmer du om hurtigere og mere stabilt internet? Så er fibernettet løsningen. Med denne løsning er du nemlig sikret både hastighed og stabilitet i den helt høje ende. Ønsker du at få glæde af fremtidens internet, så kan du med fordel sætte dig ind i, hvordan installationen foregår, og hvordan fiberboksen og fiberrouteren bliver tilsluttet. Allerede nu kan vi godt afsløre, at det er let at gå til, men fortsæt endelig læsning for at blive afklaret omkring, hvordan installationen foregår step-by-step. Og skulle du have brug for yderligere vejledning, så tøv ikke med at kontakte os.

Hvad er en fiberboks?

En fiberboks er den enhed, der skal sikre, at du kan bruge fibernettet på alle dine forskellige enheder, herunder smartphones, tablets, computere, tv, spillekonsoller m.v.

Fiberboksen bliver leveret af GlobalConnect, og er en lille hvid boks med et slankt og neutralt design.

Hvordan tilsluttes en fiberboks?

Fiberboksen er en forudsætning for, at du kan få fiberbredbånd, og derfor er det alfa og omega, at tilslutning og installation gribes korrent an.

Installationen foretages af en tekniker.

Tilslutningen foregår typisk således:

  1. Den indvendige fiberboks bliver monteret på væggen og tilsluttet til en stikkontakt
  2. Den udvendige fiberboks bliver monteret på ydersiden af muren

I nogle tilfælde, er det ikke nødvendigt at få monteret en udvendig boks på ydersiden af muren. Dog er det op til entreprenøren af finde den bedste løsning.

Du kan med fordel gøre dig nogle tanker om, hvor fiberboksen skal placeres både inde, og i nogle tilfælde også ude, inden du får besøg af teknikeren.

Der kan være fordele og ulemper ved forskellige placeringer. Som udgangspunkt opsættes boksen ikke på lofter samt i vådrum.

Hvad er en router?

En router er et ‘must-have’, hvis du ønsker at få fiber og adgang til trådløst internet på din adresse.

Routeren sørger for at sende det trådløse signal rundt til hele husstanden, så du kan surfe, game og streame, uanset om du befinder dig i soveværelset, køkkenet eller badeværelset.

Med en router slipper du i øvrigt for at skulle opsætte fordelingsdåser og trække kabler rundt i husstanden. Med andre ord sparer du en masse tid og besvær.

Hvordan tilsluttes en router?

Når teknikeren har færdigtilsluttet og færdiginstalleret fiberboksen, så skal du forbinde routeren til boksen.

Sådan forbinder du routeren og fiberboksen:

  1. Forbind din router til fiberboksen med et netværkskabel (skal typisk i port 1 i fiberboksen og i WAN-porten i fiberrouteren)
  2. Forbind routeren til en stikkontakt og tænd for stikkontakten
  3. Tjek om dioderne lyser grønt
  4. Forbind din tablet, smartphone, computer, tv m.v. til routeren (gør brug af LAN-porte eller forbind enhederne trådløst)

Du skal muligvis genstarte boksen, inden du tilslutter routeren.

Når ovenstående er gjort, og du har taget et abonnement hos en af vores tjenesteudbydere samt modtaget din aktiveringsmail, så kan der gå 10-30 minutter, inden fiberen er klar til brug.

Hvad koster en installation af fibernet?

Hos GlobalConnect tilbyder vi en fiberinstallation fra 0 kr til udvalgte områder.

Ja, du læste rigtigt! Det er blot en betingelse, at din bolig ligger i vores graveområder. For at finde ud af, om det er tilfældet, så kan du lave en adressesøgning via vores website.

Hos GlobalConnect kan du ud fra listen af vores tjenesteudbydere, helt selv vælge, hvem der skal levere fibernet til din adresse. Her på hjemmesiden finder du en oversigt over vores udvalgte tjenesteudbydere så du kan se hvem vi samarbejder med.

For os er det vigtigt, at du kan finde en udbyder, der kan indfri netop dine ønsker og behov, og derfor binder vi dig ikke til at gå med én specifik udbyder.

Du kan bl.a. få hurtigt internet op til 1.000 / 1.000 Mbit/s via vores velrenommerede udbydere – med så hurtig en forbindelse er der rig mulighed for at hele husstandens behov kan blive dækket til fulde. Er dit behov mindre, kan du naturligvis også vælge en løsning med en lavere hastighed. Uanset hvad, så kan du finde en løsning der passer til dit behov.

Kan du ikke få installeret fibernet? Så tilmeld dig vores interesseliste

Vi beklager mange gange, hvis din bolig ikke ligger i vores graveområder. Vi kan dog forsikre dig om, at vi arbejder hårdt på at gøre fibernet tilgængeligt i endnu flere områder af det danske land.

Kan vi ikke tilbyde og tilslutte fibernet til dig i dag, så kan vi varmt anbefale dig at tilmelde dig vores interesseliste. Så skal vi nok holde dig up-to-date på vores fiberudrulning i dit område. Når vi udvælger områder til fiberudrulning, kigger vi især på interessen for fiber i et pågældent område. Det er derfor vigtigt, at du husker din nabo på også at skrive sig om, hvis du ønsker stabilt og fremtidssikret internet.

Hos GlobalConnect har vi en ambition om, at alle danske borgere på sigt skal have adgang til hurtigt internet. Derfor leverer vi fibernet til områder, som andre leverandører ikke har fokus på.

Hos GlobalConnect glæder vi os til at kunne levere fibernet til dig og din husstand.

2023-09-27